Piernikowe choinki

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • dekoracyjnie
    posypka
  • 3 tabliczki
    czekolada gorzka

(oprócz dodatków dekoracyjnych potrzebujemy oczywiście ciasto - wybierz z serwisu 3W ciemny biszkopt, piernik czy czekoladowe burakowe - do wyboru do koloru, każde z nich będzie doskonałą bazą dla choinek - wystarczy pokroić je po wystygnięciu na trójkąty)

Kroki
  • pieczemy ciasto czekoladowe
  • kroimy na choinkowe monoporcje

    Dostosujmy wielkość choinkowych porcji do naszych potrzeb - te na zdjęciu to całkiem spore porcje ciasta.

  • dekorujemy

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy monoporcje płynna polewą czekoladową (jeśli podczas roztapiania będziemy ją mieszać pozostanie zwarta i nie utraci koloru - mieszajmy), dekorujmy posypką. Choinkom można jeszcze dorobić "pień" wbijając w ciasto patyczki do lodów, do szaszłyków czy gwiazdkowe laski lizakowe.

Zdjęcia