- miksujemy ananasa
Miksujemy ananasa na gładki mus (najlepiej świeży ale plastry z puszki także są ok). Cały ananas jest zazwyczaj sporo większy niż porcja do tego ciasta więc zjadamy go na świeżo lub szukamy w wyszukiwarce 3W jak wykorzystać resztę ananasa :)
- miksujemy ciasto
Miksujemy wszystkie składniki (jajka, cukier, szczypta soli, mąka, proszek do pieczenia, miękkie masło, mus ananasowy).
- pieczemy

Pieczemy ~30 minut na programie ciasto lub ~45 minut w temperaturze 160 stopni - do czasu, aż patyczek włożony w ciasto będzie suchy.
- dekorujemy

Jeszcze ciepłe ciasto pokrywamy lukrem (najszybszy lukier to zalać łyżką wrzątku kilka łyżek cukru pudru i dodać łyżeczkę soku z cytryny - energicznie rozmieszać i od razu wykładamy na ciasto ALE przepis znajdziecie w wyszukiwarce 3W). Posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczy, płatkami migdałów, żurawiną lub innymi ulubionymi dodatkami.
Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)
Kroki











