Chleb twarogowy z ziarnami

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 500 g
    ser biały
  • 3 szt
    jajko
  • 300 g
    płatki owsiane
  • 50 g
    pestki dyni
  • 50 g
    pestki słonecznika
  • 40 g
    siemię lniane
  • 1 łyżeczka
    proszek do pieczenia
  • pół łyżeczki
    przyprawy: sól

(jeśli zależy nam na wersji bezglutenowej potrzebujemy płatków owsianych certyfikowanych jako bezglutenowe, w pozostałych mogą być śladowe ilości glutenu...)

Kroki
  • mieszamy i formujemy

    Mielimy połowę płatków owsianych (150g) i połowę siemienia (20g). W dużej misce mieszamy ręcznie wszystkie składniki (biały ser, jajka, sól, proszek do pieczenia, płatki owsiane całe i mielone, siemię całe i zmielone, pestki słonecznika i dyni). Formujemy bochenek.

  • pieczemy

    Uformowany bochenek pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (180 stopni przez ~1 godzinę).

     

    Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)

Zdjęcia