To wersja przepisu z cooking classes w Chang-Mai zawierająca w sobie i kurczaka i tofu, ale danie można wykonać także bez kurczaka, co zrobi z niego doskonałą smakowo wersję vege
- Makaron ryżowy namaczamy kilka minut w gorącej wodzie, odcedzamy
- Na rozgrzaną patelnię z oliwką (w wersji oryginalnej olej) wrzucamy drobno posiekany czosnek, tofu i pokrojonego w kostkę kurczaka (jeśli preferujemy wersję mięsną)
- Dodajemy roztrzepane jajko i mieszamy żeby zrobiła się quasi-jajecznica
- Dodajemy sos rybny, ostrygowy, cukier i pastę z tamaryndowca
- Dodajemy makaron i łyżkę wody (może być ta z namaczania makaronu)
- Smażymy tylko do czasu aż makaron wchłonie sos (mieszając)
- Jako ostatnie dodajemy kiełki fasoli mung i szczypior
- Po wyjęciu na talerz skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy płatkami chilli
Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂







