Marynowane śledzie

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 8 szt
    płaty śledziowe matias
  • 250 ml
    ocet spirytusowy
  • 1 pęczek
    natka pietruszki
  • 250 ml
    przegotowana woda
  • 1 szt
    papryka czerwona ramiro
  • 1 szt
    cebula biała
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: pieprz czarny
  1. Śledzie marynujemy w wodzie z octem (1:1) przez ~1 godzinę
  2. Odsączamy je i kroimy na mniejsze kawałki
  3. W dużym pojemniku (najlepiej szklanym) układamy pokrojone śledzie przekładając je pokrojoną cebulą, papryką i posiekaną natką.
  4. Zalewamy oliwką
  5. Chłodzimy w lodówce żeby się kilka godzin smaki przegryzły.

Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂