- przygotowujemy sos
Mieszamy składniki w zakręconym słoiczku energicznie nim wstrząsając (oliwka, cytryna, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich)
- grillujemy

Przygotowujemy kurczaka: filety oczyszczamy z błonek, kroimy wzdłuż na cieńsze paski, marynujemy w oliwce, ziołach prowansalskich, soli i pieprzu, grillujemy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż będzie dobrze zrumieniony i upieczony w środku; odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i kroimy w paski. Przygotowujemy cukinię: kroimy w plastry, doprawiamy pieprzem i grillujemy krótko z obu stron do wersji al dente (na patelni po grillowaniu kurczaka lub razem)
- finiszujemy
W dużej misce mieszamy pokrojoną sałatę lodową z pokrojonym pomidorem i przygotowanym sosem, na zieleninie układamy paski kurczaka i plastry cukinii
- alternatywnie wersja z oliwkami zamiast cukinii:

Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)
Kroki









