- Pokrojony w kostkę bekon/wędzony boczek podsmażamy do chrupkości, wytopiony tłuszcz zostawiamy na patelni
- Ziemniaki gotujemy (możemy w mundurkach) w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy i kroimy w sporą kostkę lub półplastry (jeśli gotowaliśmy w mundurkach to najpierw obieramy i dopiero potem kroimy)
- Do gorącego tłuszczu dorzucamy na patelnię posiekaną cebulę; jak trochę przestygnie dodajemy oliwkę, miód, musztardę i doprawiamy solą i pieprzem (będzie lekko ciepły sos)
- W dużej misce mieszamy lekko ciepłe ziemniaki, pokrojone ogórki kiszone, chrupki boczek, pokrojony szczypiorek i posiekany koperek
- Polewamy sałatkę lekko ciepłym sosem z patelni i delikatnie mieszamy
Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂







