Szybki pasztet z wątróbki drobiowej

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 500 g
    wątróbka drobiowa
  • 1 szt
    jabłko
  • 1 szt
    cebula
  • 1 szt
    czosnek
  • 100 g
    masło
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: pieprz czarny
  • pół łyżeczki
    przyprawy: sól
  • pół łyżeczki
    przyprawy: majeranek
  1. Podsmażamy cebulę z czosnkiem na łyżce masła, dodajemy pokrojone jabłko (obrane) i smażymy ~3 minut, doprawiając solą i pieprzem.
  2. Dodajemy pokrojoną wątróbkę, smażymy na średnim ogniu ~5 minut (aż zmięknie, unikamy przegrzania/przesmażenia bo będzie twarda)
  3. Miksujemy wszystko blenderem na gładką pastę, przekładamy do słoików i schładzamy

Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂