Kotlety rybne

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 500 g (filet)
    dorsz
  • 1 szt
    jajko
  • 15 g
    koperek
  • 50g (plus do obtoczenia)
    bułka tarta
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: sól
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: pieprz czarny
  • 4 łyżki
    mleko

(zamiast dorsza może być inna biała ryba np. miruna lub halibut - filet bez skóry i ości)

  1. Rybę mielimy (delikatnie, nie na pulpę)
  2. Mieszamy dłonią razem z pozostałymi składnikami (jajko, 50 g bułki tartej, 4 łyżki mleka, posiekany koperek, sól i pieprz)
  3. Zwilżamy ręce wodą żeby się nie kleiły i formujemy kule, spłaszczamy je lekko i obtaczamy w bułce tartej
  4. Smażymy partiami do zrumienienia z obu stron

Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂