- mieszamy składniki na niezbyt gęsty płyn

W dużej misce rozpuszczamy w lekko ciepłej wodzie miód, drożdże i kakao. Dodajemy mąkę i sól, mieszamy aż powstanie jednolita półpłynna masa (konsystencja powinna być dość rzadka), na koniec dorzucamy ziarna siemienia.
- odstawiamy do wyrośnięcia
Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ~30 minut.
- pieczemy

Wyrośniętą masę lekko mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do ~220 stopni (w tym czasie ciasto niech jeszcze podrośnie sobie w formie). Przed wstawieniem do piekarnika możemy posypać ulubionymi dodatkami (np. czarnuszka czy inne - co kto lubi). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, po ~10 minutach zmniejszamy temperaturę do ~200 stopni i pieczemy przez godzinę.
Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)
Kroki











