Placki burak/cukinia

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 1 szt
    cukinia
  • 1 szt
    burak
  • 30 g
    mąka pszenna
  • 1 szt
    jajko
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: sól
  • pół łyżeczki
    przyprawy: pieprz czarny

(burak najlepiej ugotowany/upieczony, surowy może być zbyt twardy ale jak kto lubi)

+ tłuszcz do smażenia (wedle uznania)

Kroki
  • odsączamy cuknię

    Cukinię obieramy na tarce o grubych oczkach (możemy ze skórką, odcinamy tylko obie końcówki), solimy i pozostawiamy na sitku do odsączenia na kilka/naście minut.

  • mieszamy składniki

    Dodajemy startego buraka, jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy.

  • smażymy aż będą złote i chrupiące

    Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)