Krem z dyni

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 600 g
    dynia (pulpa)
  • 1 szt
    cebula
  • 2 ząbki
    czosnek
  • 10 g
    imbir (korzeń)
  • 3 łyżki
    oliwa z oliwek
  • 400 ml
    mleczko kokosowe
  • 300 ml
    przegotowana woda
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: sól
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: pieprz czarny
  • 300 ml
    bulion warzywny
  • 200 g
    ziemniak

Jeśli dysponujemy wokiem doskonale się nada do wykonania w nim zupy, jeśli nie – poradzimy sobie na patelni (pkt 1-2) a potem przełożymy do dużego garnka (pkt 3)

Całość i tak będziemy na końcu miksować na krem więc wszystkie warzywa kroimy dowolnie

  1. Obrany imbir z cebulą i czosnkiem podsmażamy na oliwce
  2. Dodajemy pulpę z dyni i pokrojone ziemniaki
  3. Dolewamy bulion i wodę, solimy i gotujemy ~20 minut
  4. Dodajemy mleczko kokosowe i miksujemy na gładki krem

Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂