Domowe lody z czerwonej porzeczki

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 300 ml
    śmietana 30%
  • 2 szt
    jajko
  • 100 g
    cukier
  • 1 łyżka
    przegotowana woda
  • 50 g
    czerwona porzeczka
Kroki
  • miska nr 1

    Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.

  • miska nr 2

    Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając 50g cukru.

  • miska nr 3

    Żółtka z łyżką lekko ciepłej wody ubijamy na puszystą masę stopniowo dodając 50g cukru.

  • miska nr 4

    miksujemy porzeczki

  • mieszamy i schładzamy

    Delikatnie mieszamy zawartość czterech misek. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Jeśli po wyjęciu z zamrażarki są zbyt schłodzone można je zmiksować - będą bardziej puszyste.

     

    Trzy Wiedźmy życzą smacznego :)