Maślane krewetki

Trzy WiedźmyAutor Przepisu
Składniki
  • 400 g
    krewetki
  • 60 g
    masło
  • 1 szt
    cebula
  • 1 łyżeczka
    przyprawy: pieprz czarny
  • 1 łyżeczka
    miód
  • szczypta
    przyprawy: sól
  • 2 łyżki
    sok z cytryny
  • dekoracyjnie
    natka pietruszki
  • 3 ząbki
    czosnek
  1. krewetki moczymy ~15 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny (możemy od razu delikatnie zsunąć im ogonki ściskając u nasady, przy większych krewetkach dodatkowo usuwamy jelito wzdłuż grzbietu, pozostawiając czyste mięso)
  2. na maśle zeszklamy drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy miód
  3. dodajemy odsączone krewetki i doprawiamy czarnym pieprzem
  4. smażymy ~10 minut aż będą złociste
  5. dekorujemy posiekaną natką

Trzy Wiedźmy życzą smacznego 🙂